lauantai 20. lokakuuta 2012

Pätkisjuustokakku


Pätkikset ovat olleet herkkuani jo monen vuoden ajan. Tarjosin omissa ylioppilasjuhlissani pätkisjuustokakkua, jossa oli pinnalla jauhettua pätkismuruja ja mustikoita. Pohja on tehty murskatuista  Dominoista. 

Pohja:
1,5 pkt Domino-keksejä (kaikki maut käyvät eli oman mielen mukaan)
40g juoksevaa margariinia

Täyte:
5 dl kuohukermaa
200g Sunnuntai vanilija-tuorejuustoa
5 kpl liivatelehtiä
2 dl sokeria
2 rkl vaniliinisokeria
1 pss Pätkiksiä

Pinnalle:
Pätkiksiä, sitruunamelissaa, mustikoita yms...

Murskaa Dominot hienoksi jauheeksi käsin tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon juokseva margariini ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, jonka päälle painele pohjamassa. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolet Pätkis-suklaista ja murskaa loput. Lisää massan joukkoon sula sekä murennettu suklaa. Kiehauta tilkka vettä, johon lisätään liotetut liivatelehdet (purista ylimääräinen liotusvesi pois ennen lisäystä) kiehuvaan veteen. Anna liivateveden hetki jäähtyä ennen kuin lisätään ne ohuena nauhana suklaatuorejuustomassaan. Kaada täyte varovasti irtopohjavuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli. Ennen tarjoilua irroita kakku vuokasta ja lisää pinnalle rouhittu suklaa ja muut koristeet. 

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) se on aina paha, koska silloin nälkä meinaa kertautua vähintään tuhat kertaiseksi :D

      Poista